Treceți la conținutul principal

Hei

Doar o cafea

 Cafea - cafeaua de dimineață - Câte speranțe ți-ai pus în ea. Te va face să ai o zi excelentă, te va împiedica să ucizi oameni în mintea ta pentru că vorbesc prea tare de exemplu și e prea devreme. Însoțită de prăjitura potrivită și de un fundal muzical senzațional, te va face să te simți irezistibil. 

Azi e ziua ta și ziua ta e în fiecare zi pentru că ai descoperit licoarea magică - O cafea absolut minunată! 

La prânz când simți că îți e puțin somn primești o invitație la o cafenea și te grăbești să răspunzi afirmativ. Și îți place și mai tare cafeaua, aroma ei demențială, melodia, spațiul în sine, nu există o cafenea mai frumoasă pentru că în principiu nu există o companie mai frumoasă. De fapt îți place persoana, poți să fii tu în preajma ei și asociezi toate caracteristicile ei pozitive cu spațiul, cafeneaua și cafeaua. 

Cafenelele au un rol social. Sunt locurile în care oamenii se îmbracă frumos ca să intre în armonie cu spațiul. Sunt terenuri neutre și li se atribuie un statut privilegiat pentru că arată întodeauna bine. Și acest lucru se întâmplă pentru că există persoane care se ocupă constant de estetica lor și au grijă să mențină curate și primitoare. Și casele noastre ar avea aceeași vibrație dacă le-am „bibili” atât de mult, le-am decora tematic am aprinde lumânări și am avea întodeauna pe fundal niște jazz de exemplu. Și mai e ceva drăgut la ele. Tu doar intri cu persoana cu acele calități incredibile și comunici, te bucuri de atmosferă. Nu faci nimic. Nu speli căni și deretici prin casă după ce pleacă persoana. De aici vine magia. 

Ajungi acasă și te cuprinde nostalgia. În capul tău locul și cafeaua sunt divine, ceva de nedescris. Dacă persoana nu ți-ar fi plăcut prea tare nu ai mai fi călcat nici în cafenea, ți s-ar fi părut cafeaua modestă și muzica praf. 

O cafea în miez de noapte îți va prelungi agonia. Vei fi doar tu cu noaptea și cu gândurile tale și cu interpretările tale asupra evenimentelor de peste zi și din trecut și a vorbelor precum „Ce-ar fi dacă?” Ce-a fi dacă ai dormi? Mâine ai o nouă zi în care te vei întreba „Cine a inventat diminețile și cine a inventat munca?” Dar cafeaua cine a înventat-o că parcă de ai avea persoana aceea în față i-ai mulțumi și i-ai mai oferi și o îmbrățișare. 

Ce faci? Doar o cafea. Doar că nu e doar o cafea. În ea sunt puse toate așteptările tale de la ziua care e pe cale să înceapă. E acea cafea, care îți va aduce în cale tot ce îți dorești și mai mult. E acea cafea, unica: „Cafeaua.”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua.  Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put

Boat trip and energy from the sea

La modiste

Ea e Miruna, colega mea de la Jurnalism și este pasionată de tot ce înseamnă modă. Dacă o vezi fără tocuri te întrebi ce a pățit. Am observat acest lucru  o singură dată și a fost aproape un șoc.  Este foarte sensibilă la tot ce ce întâmplă în jur și chiar dacă la prima vedere o poți cataloga ca fiind superficială își dai seama foarte repede că ai de a face cu o prietenă și o colegă foarte bună. În ceea ce privește lumea fashionului parcă e născută să poarte hainele pe care le vezi pe ea. O detectezi miscându-se pe tocuri de 12 centimetri fără să clipească. Machiajul ei este impecabil și la 6 dimineața. Cum reușește? E un mister.  She is like a goddess, she`s always wearing heals, she`s kind, she talk a lot and she`s  very interesed in fashion.