Treceți la conținutul principal

Hei

Bormașina - este acea mașină înrudită cu Ro Alert

Bormașina - Nu, nu este mașina Bisericii Ortodoxe Române. Este acea mașină înrudită cu Ro Alert, soacra lui Ro Alert care te trezește și din comă și te invită la o petrecere cu muzică proastă la care ai refuzat să mergi și totuși ești nevoit să râmâi. Cel puțin până pui ceva decent pe tine și te decizi să te plimbi prin parc. Dar stai așa: Unde ești, în aeroport? Decolează un avion? Nu, ești la tine în pat, ai o față de zici că te-a călcat trenul și tocmai ai scăpat vreo trei înjurături. 

Nu ai prefera să fii acum la muncă? Dar nu ești. Nu poți să te uiți la Harry Potter în liniște, trebuie să-ți faci cafeaua pe sunete de bormașină. Oh, dar stai așa. Nu mai e apă? Au spart vreo țeavă în timp ce se petrecea flagelul? Nu ai idee, dar suporți consecințele. 

Sursa foto Homo Vecinus: https://www.smilefm.ro/5-metode-de-a-scapa-de-vecinii-cu-bormasina/

Ce s-a întâmplat? Ei bine vecinul tău, unul dintre ei s-a apucat să construiască piramida lui Keops în apartamentul său. Apoi și-a dat seama că nu-i iese și se gândește să o zidească pe nevastă-sa în perete, așa cum a citit el într-o baladă când era mic. El nu este deloc conservator, îi plac lucrurile la modă și chiar dacă și-a renovat apartamentul și vara trecută simte nevoia să instaureze chiar toate trendurile în locuința sa. Dar el este și puțin simpatic. A pus un anunț la intrare prin care te avertizează că va începe pe o anumită dată să-ți perturbe liniștea, dar hei măcar nu poți să-i spui omului că nu știai. Ai fost informat? Ai fost.  

Cum se nasc mai mulți vecini care își cumpără bormașină? Deranjați de vecinul cu piramida, dar neputând să-i spună sau să se uite urât la el în lift ( Nu mai putem lua liftul împreună o dată cu distanțarea socială) se decid să-și achiziționeze minunatul instrument prin care îi anunță pe ceilalți vecini că vor să-și schimbe gresia în culoarea anului. Cea roz cuartz nu mai e la modă din 2015. După ce citesc recenzii pe net și întreabă pe te miri unde, se decid la cel mai zgomotos model „ca să știe toată lumea că îmi renovez apartamentul”. „Dar au apărut și mai silențioase, îi spune vânzătorul, pentru astea vechi zgomotoase mai plătiți și taxa de poluare și de mediu”. „Nu mă înteresează, plătesc cât trebuie, vreau să știe vecinu' cu piramida prin ce-am trecut. O să construiesc la mine în apartament Turnul Eiffel”. 

Frustrat de existența bormașinilor, vecinul care este împotriva bormașinilor își ia și el una. Nu vrea el gresie la modă, dar își schimbă lustrele și pune și câteva tablouri. Vreo douăzeci. Toate cu maci. Că îi plac lui. Și zgomotul o să-i enerveze pe alți oameni. 

Acesta este un pamflet inspirat din realitate 

Ce experiențe și povești aveți cu bormașini? 

P.S. Faceți cumva să fie la modă bormașinile silențioase. Băgați-le la teleshopping, să se vândă în masă! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua.  Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put

O scurtă istorie a lumii make-up-ului

Machiajul a fost dintodeauna o formă de a înfrumuseța și a evidenția anumite trăsături umane. Machiajul a funcționat ca un ritual, ca prilej de se pune în evidență, de a se camufla pentru ca forțele răului să nu pătrundă. A fost de asemenea un element important care a ajutat intensificarea relațiiei dintre sexe. Machiajul , așa cum îl știm noi a început la Hollywood când Max Factor venea cu celebrul slogan „Make up of makeup artists”. Staruri din lumea cinematografică a secolului XX s-au bucurat de măiestria domnului Max Factor care venea cu o viziune inovativă asupra machiajului în lumea filmului.   Ava Gardner, Jean Harlow și Marlene Dietrich au fost printre primele actrițe care au fost machiate de celebrul Mr. Max Factor. Mai târziu Greta Garbo, Marlyn Monroe, Audrey Hepburn și-au format un stil propriu de machiaj, devenind fashion iconuri și mouvie stars.  Puține persoane știu că primul rimel comercial a fost produs de Rimmel London, fir

Cum a reuşit o anumită carte să-mi răscolească întregul sistem de valori?

În noaptea aceea, înainte să mă apuc să citesc cartea „Descoperă-ți amintirile ascunse și adevăratul eu” scrisă de Dr. Menis Yousry experimentasem o durere fizică foarte puternică. Nu-mi aminteam unde pot găsi o pastilă care să reducă durerea așa că pur și simplu am stat întinsă și nemișcată sperând că în timp o voi simți mai puțin intens. Trebuie să menționez că durerea fizică este printre cele mai teribile frici ale mele, așa că încerc s-o evit cât pot. În acele momente am accesat o amintire dintr-o zi pe care am catalogat-o de-a lungul timpului ca printre cele mai frumoase din existența mea. Am retrăit părți pe care mi le aduceam aminte din dialog, senzația de plutire, anumite momente din acea zi etc. A avut efect, în câteva minute în care m-am concentrat pe retrăirea acelei zile durerea mea s-a diminuat. Primul gând a fost că trebuie să scriu despre acea experiență pentru a-mi exprima recunoștința pentru că am avut ocazia de a simți atât de intens. Apoi a intervenit dorința de a