Treceți la conținutul principal

Hei

10 lecții de viață pe care le-am învățat de-a lungul timpului

Astăzi m-am gândit la câteva lecții de viață pe care le-am învățat de-a lungul timpului și mi-am zis să le notez ca să nu le uit. După principiul înțelepciunii romane „Vorba volant scriptum manent” iată ce mi-a trecut prin „căpșor”:

1. Dacă nu mă ajuți, măcar nu-mi sta în cale. Dă-te din ușă!

2. Cei care calcă pe cadavre vor călca și peste mine atunci când nu le voi mai fi de folos.

3. Oamenii care se poartă cel mai urât au nevoie de o doză mai mare de iubire decât ceilalți. Am testat pentru prima dată  această teorie în 2013 după un curs de teatru senzorial. Le-am vorbit frumos celor ce s-au răstit la mine, ei au fost contrariați în prima fază și apoi și-au mulat tonul vocii după al meu. Funcționează: Mărește doza de compasiune!

4. Dacă nu le răspunde la telefon altor oameni, nu te considera special că ție îți răspunde. E doar o chestiune de timp până ce pattern-ul se va manifesta și nu-ți va mai răspunde și ție. Ca de obicei, sunt foarte atentă la pattern-uri.


5. Cei ce îți spun că proiectele tale nu vor reuși, sunt cei care nu au făcut niciodată acele lucruri. Caută-i pe cei care deja le-au făcut. Ei au cele mai bune sfaturi și povești, iar majoritatea te vor ajuta pentru că și ei au fost sprijiniți la început de „mentori”.

6. Pattern-urile de comportament pot fi schimbate o dată ce le conștientizezi și vrei să creezi altele noi, benefice.

7. Este foarte important să ai oameni sinceri în jur care îți fac complimente reale și îți atrag atenția atunci când greșești. Cu ajutorul lor îți poți corecta comportamentul.

8. Oamenii tăi  sunt cei lângă care te simți viu, plin de energie, entuziasm. Cei de lângă care pleci și simți cum bucuria se revarsă, de la care înveți în fiecare zi ceva: Sunt acei oameni care „scot ce e mai bun din tine”, așa cum sublinia profa mea de franceză din liceu. Profa, pe această cale vă spun că sunteți minunată! :) 

9. Este esențial să îi ierți pe alți oameni care ți-au greșit deoarece te eliberezi pe tine de sub jugul urii și te încarci cu opusul ei: Iubire, compasiune etc. „Te iert și te eliberez”. De asemenea, dacă ai greșit cere-ți iertare de la acea persoană și iartă-te și pe tine pentru că la acel moment acela era nivelul tău de cunoaștere. Ai rănit alte persoane în mod involuntar și a venit momentul să te ierți: „Mă iert și mă eliberez”.

10. Prezentul este singurul moment care contează. Trecutul te învață ce greșeli să nu mai faci și să fii atent. E o sursă continuă de amintiri frumoase, iar dacă în prezent dai ce e mai bun din tine, ai toate șansele să îți construiești un viitor cu mult peste așteptările tale. Este ceea ce numesc „Tot ce mi-am dorit și mai mult...”

Succes! 
Cu drag,

Varianta mea din capul tău:) 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua.  Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put

Boat trip and energy from the sea

O scurtă istorie a lumii make-up-ului

Machiajul a fost dintodeauna o formă de a înfrumuseța și a evidenția anumite trăsături umane. Machiajul a funcționat ca un ritual, ca prilej de se pune în evidență, de a se camufla pentru ca forțele răului să nu pătrundă. A fost de asemenea un element important care a ajutat intensificarea relațiiei dintre sexe. Machiajul , așa cum îl știm noi a început la Hollywood când Max Factor venea cu celebrul slogan „Make up of makeup artists”. Staruri din lumea cinematografică a secolului XX s-au bucurat de măiestria domnului Max Factor care venea cu o viziune inovativă asupra machiajului în lumea filmului.   Ava Gardner, Jean Harlow și Marlene Dietrich au fost printre primele actrițe care au fost machiate de celebrul Mr. Max Factor. Mai târziu Greta Garbo, Marlyn Monroe, Audrey Hepburn și-au format un stil propriu de machiaj, devenind fashion iconuri și mouvie stars.  Puține persoane știu că primul rimel comercial a fost produs de Rimmel London, fir