Treceți la conținutul principal

Hei

Despre burete konjac, mascara waterproof și cum mă mai simt

N-am mai scris o perioadă! (hei, cine ar crede aceasta:)) Ba da, am făcut-o, dar nu sunt lucruri pe care aș vrea să le fac publice. În ultimul timp am dat de oameni din trecutul meu care m-au întrebat dacă mai scriu. Ca și cum ar fi ceva ce face parte din mine. Cum aș putea să n-o fac din moment ce e ca o terapie?Mă  expun pe o foaie ce obișnuia să fie goală și tot ce mă macină dispare. E un sentiment prea frumos și eliberator ca să pot renunța. Ok, aceasta este mai mult decât o postare de beauty, mi-aș dori să mă pot rezuma doar la atât, doar că uneori devin profundă pentru că am nevoie să fiu această persoană.

Voi vorbi despre un burete konjac pe care l-am descoperit de abia acum și mi-aș fi dorit să se întâmple mai devreme. De ce? Este o metodă foarte faină de a te demachia. Este mai degrabă legat de un sentiment plăcut pe care-l am vis a vis de el. E un produs ce are contact mai mult cu fața, așa că devine aproape ca o legătură. Și efectul e fain, pielea este exfoliată și fină, iar în timp se simte și mai bine.

Iar mascara waterproof este tot legată de un sentiment. Nu am cum să nu mă simt bine în legătură cu ea. Am descoperit-o într-o perioadă foarte fericită, iar scopul era să am gene lungi în timp ce intru în mare. Puțin amuzant, nu? Cam da dar am o scuză, aveam 16 ani. Iar acum este un produs preferat deoarece îl asociez cu acea perioadă, acele trăiri. Pot ieși din casă fără ca ploaia sau marea să mă facă să arăt mai puțin drăguță;))


Cred că unul dintre motivele pentru care iubesc atât de tare cosmeticele este contactul direct cu pielea și senzațiile pe care mi le oferă prin miros și atingere. Aproape că suplinesc prezența umană, sunt acolo pentru mine oricând. 

De câteva zile am căpătat o nouă frică. Mă gândesc aproape obsesiv cum ar fi să nu mai fiu a doua zi. Cum ar fi să știu că nu am făcut toate lucrurile pe care am tânjit să le fac și să nu spun lucrurile pe care le simt. Așa că am trecut la acțiune, spun mai des ceea ce cred, fac toate complimentele pe care vreau să le fac. Cum mă simt? Ușor bine, ușor ciudat pentru că e cam dificil să trezesc în mine sentimente reprimate. 

Am pierdut o bătălie de curând. Nu am putut să mai scriu aici pe blog. Dar am pierdut-o prin faptul că nu am avut capacitatea de a anticipa, iar celălalt (Ceilalți sunt infernul, Sartre) a câștigat-o prin absență. Destul de mișelește dacă mă întrebi pe mine. Dar mă vindec, sunt în proces. Am reluat scrisul, e primul semn, al doilea e că zâmbesc mai mult. Atât, pa!Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum a reuşit o anumită carte să-mi răscolească întregul sistem de valori?

În noaptea aceea, înainte să mă apuc să citesc cartea „Descoperă-ți amintirile ascunse și adevăratul eu” scrisă de Dr. Menis Yousry experimentasem o durere fizică foarte puternică. Nu-mi aminteam unde pot găsi o pastilă care să reducă durerea așa că pur și simplu am stat întinsă și nemișcată sperând că în timp o voi simți mai puțin intens. Trebuie să menționez că durerea fizică este printre cele mai teribile frici ale mele, așa că încerc s-o evit cât pot.

În acele momente am accesat o amintire dintr-o zi pe care am catalogat-o de-a lungul timpului ca printre cele mai frumoase din existența mea. Am retrăit părți pe care mi le aduceam aminte din dialog, senzația de plutire, anumite momente din acea zi etc. A avut efect, în câteva minute în care m-am concentrat pe retrăirea acelei zile durerea mea s-a diminuat. Primul gând a fost că trebuie să scriu despre acea experiență pentru a-mi exprima recunoștința pentru că am avut ocazia de a simți atât de intens. Apoi a intervenit dorința de a sc…

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua. 
Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put…

O scurtă istorie a lumii make-up-ului

Machiajul a fost dintodeauna o formă de a înfrumuseța și a evidenția anumite trăsături umane. Machiajul a funcționat ca un ritual, ca prilej de se pune în evidență, de a se camufla pentru ca forțele răului să nu pătrundă. A fost de asemenea un element important care a ajutat intensificarea relațiiei dintre sexe.
Machiajul , așa cum îl știm noi a început la Hollywood când Max Factor venea cu celebrul slogan „Make up of makeup artists”.


Staruri din lumea cinematografică a secolului XX s-au bucurat de măiestria domnului Max Factor care venea cu o viziune inovativă asupra machiajului în lumea filmului.


Ava Gardner, Jean Harlow și Marlene Dietrich au fost printre primele actrițe care au fost machiate de celebrul Mr. Max Factor.


Mai târziu Greta Garbo, Marlyn Monroe, Audrey Hepburn și-au format un stil propriu de machiaj, devenind fashion iconuri și mouvie stars. 


Puține persoane știu că primul rimel comercial a fost produs de Rimmel London, firmă care se bucură de un mare succes și în zilele…