Treceți la conținutul principal

Hei

Forever. Forever? Forever Ever sau depresie de Valentine`s Day?

Primesc deja pe e-mail tot felul de oferte, newslettere cu referire la Valentine’s Day, ceea ce mă determină să am o reacţie pe blog vis a vis de acest subiect.

Valentine`s Day este genul de sărbătoare care poate să îţi provoace frustrări mult mai mari decât unui copil care nu a primit niciun cadou de la Moş Crăciun sau poate să-ți aducă fericirea și validarea de care ai nevoie. Dar ca orice sărbătoare are „darul” de a-ți scoate peri albi pentru că te stresezi mult prea mult pe tema asta.Forever. Forever? Forever Ever. Forever Ever?

Ce se poate întâmpla de V day? Iată câteva scenarii:

·         Dacă ești în cuplu ai toate șansele să te cerți cu persoana de lângă tine pentru că fie nu-ți împlinește așteptările, fie că are „febra V day” și tu n-o ai.

·         Dacă ești singur este foarte posibil să ajungi în „butoiul cu melancolie” pe motiv că nu ai parte de dedicațiile la radio, inimioarele și tot ce ține de V day;

·         Dacă ești singur și pe deasupra foarte disperat o să vrei neapărat să te prinzi în „hora dragostei”. S-ar putea să te alegi cu o persoană care nu are nicio legătură cu ceea ce îți dorești de fapt, dar acest lucru îl vei realiza mai târziu.

·         Sunt și șanse să-ți iasă schema cu găsirea unui valentin/valentină de „sărbătoarea dragostei”. Acestea sunt de 50%, așadar dacă chiar vrei asta fă ce crezi că te ajută să reușești!

Am observat de asemenea câteva direcții privind V day:

1. Sunt oamenii care susţin această zi şi se pregătesc intens ca să facă parte din acest val. Aceștia sunt preferați de comercianți și prestatorii de servicii care „înlesnesc” dragostea. De fapt, sunt publicul lor țintă chiar;

2. „Naționaliștii”- care cred cu tărie în „Dragobete” și care de obicei nu îi înghit pe susținătorii V day, sau importatorii de tot ce e cool în afara țării. Dacă ai intrat în conflict cu unul dintre aceștia nu vei ieși prea bine din asta.

3. Persoanele Anti V day care se duc la petreceri cu tematică anti V day sau care nu fac nimic să ducă mai departe practicile cu „lipici”. O să-ți explice pe larg de ce nu îndrăgesc sărbătoarea.  De obicei sunt convingători.

4. Cei care se ies afară, nu au habar ce dată e și nu înțeleg de ce la toate radiourile au muzică de tip „Magic Fm”, de ce e plin de inimioare, de ce majoritatea oamenilor au flori și pungi de cadouri în mână. Confuzia nu durează mult, căci se vor găsi întodeauna persoane care să le explice de ce e atât de multă dulceață în jur.


Personal cred că V day este un mijloc prin care te intoxici cu ideea de „sărbătoare a dragostei”. Spre exemplu  atunci când eram adolescentă citeam articole cu „lenjeria potrivită pentru V day”, ”cadouri grozave pentru V day”, „destinația perfectă de vacanță pentru V day”, „machiajul ideal pentru V day” etc, ceea ce mă îmi dădea o stare de angoasă.
Ştiam că este ceva în neregulă cu acest lucru deoarece în loc să mă bucure mă întrista.

De ce trebuia să existe doar o zi în care e celebrată iubirea când toate au potenţialul de a deveni zile dedicate acesteia?Adică nu ar fi drăguţ să avem 365 de zile ale iubirii?
Atât pentru azi. Care este poziția voastră în privința V day?

*Acest articol este un (ușor) pamflet. M-am cam distrat scriindu-l, recunosc :)) Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua. 
Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put…

Cum a reuşit o anumită carte să-mi răscolească întregul sistem de valori?

În noaptea aceea, înainte să mă apuc să citesc cartea „Descoperă-ți amintirile ascunse și adevăratul eu” scrisă de Dr. Menis Yousry experimentasem o durere fizică foarte puternică. Nu-mi aminteam unde pot găsi o pastilă care să reducă durerea așa că pur și simplu am stat întinsă și nemișcată sperând că în timp o voi simți mai puțin intens. Trebuie să menționez că durerea fizică este printre cele mai teribile frici ale mele, așa că încerc s-o evit cât pot.

În acele momente am accesat o amintire dintr-o zi pe care am catalogat-o de-a lungul timpului ca printre cele mai frumoase din existența mea. Am retrăit părți pe care mi le aduceam aminte din dialog, senzația de plutire, anumite momente din acea zi etc. A avut efect, în câteva minute în care m-am concentrat pe retrăirea acelei zile durerea mea s-a diminuat. Primul gând a fost că trebuie să scriu despre acea experiență pentru a-mi exprima recunoștința pentru că am avut ocazia de a simți atât de intens. Apoi a intervenit dorința de a sc…

10 lecții de viață pe care le-am învățat de-a lungul timpului

Astăzi m-am gândit la câteva lecții de viață pe care le-am învățat de-a lungul timpului și mi-am zis să le notez ca să nu le uit. După principiul înțelepciunii romane „Vorba volant scriptum manent” iată ce mi-a trecut prin „căpșor”:

1. Dacă nu mă ajuți, măcar nu-mi sta în cale. Dă-te din ușă!

2. Cei care calcă pe cadavre vor călca și peste mine atunci când nu le voi mai fi de folos.

3. Oamenii care se poartă cel mai urât au nevoie de o doză mai mare de iubire decât ceilalți. Am testat pentru prima dată  această teorie în 2013 după un curs de teatru senzorial. Le-am vorbit frumos celor ce s-au răstit la mine, ei au fost contrariați în prima fază și apoi și-au mulat tonul vocii după al meu. Funcționează: Mărește doza de compasiune!

4. Dacă nu le răspunde la telefon altor oameni, nu te considera special că ție îți răspunde. E doar o chestiune de timp până ce pattern-ul se va manifesta și nu-ți va mai răspunde și ție. Ca de obicei, sunt foarte atentă la pattern-uri.


5. Cei ce îți spun că …