Treceți la conținutul principal

Hei

Creatorul de conţinut scris şi câteva lucruri pe care nu le cunoşti despre el

Pentru colaboratorii tăi eşti persoana care poate să scrie orice indiferent de subiect cu documentarea necesară bineînţeles. Eşti maestru al cuvintelor, ştii cum să scrii pentru a pune în valoare un produs, un serviciu, o persoană, un eveniment şi să te faci remarcat datorită stilului personal de scris.  

Pentru unii dintre prietenii şi câţiva membri din familia ta eşti rătăcitul care speră ei că va reveni cu picioarele pe pământ după ce se va lovi de „viață” și tot ce presupune ea. Dar cine ești tu și de ce probleme te lovești zilnic?

1. Ești individul pasionat de scris care uneori nu găsește sinonimele potrivite pentru textul pe care vrea să-l scrie. Și mai ești cel care găsește mereu o soluție pentru acest impas.

2. Ești cel care are preferințe pentru anumite domenii de scris și care totuși încearcă și altele doar din dorința de a se perfecționa și a-și pune creierul „la treabă”. 

3. Ai cel puțin un viciu asociat creației de conținut scris. Poate bei cafea, alcool, fumezi, iei tot felul de pastile care să te stimuleze creativ. Probabil că le faci pe toate sau cel puțin ai încercat diverse doar pentru a-ți ridica nivelul de calitate al scriiturii. 

4. Un cuvânt, o melodie, un fragment dintr-o discuție are darul de a-ți oferi noi idei vis a vis de un proiect sau articol la care lucrezi. Deseori acest lucru se întâmplă exact în momentul în care erai pregătit să renunți. Trebuie să recunoști că niciodată nu abandonezi cu adevărat un proiect, ci îți oferi timp pentru a găsi o soluție mai bună pentru ceea ce scrii în momentul respectiv. 

5. Te-ai gândit de câteva ori să renunți și să te reorientezi spre ceva care să-ți ofere un trai mai bun. Ceea ce nu știai e că poți face lucruri în paralel, dar să renunți la scris atunci când deja ai dat de gustul lui e dureros. Te va râcâi, te va obseda, te va face să tremuri ca un om aflat în perioada de dezintoxicare și-i vei face loc de bunăvoie să se întoarcă acolo unde a fost de la bun început, în tine. Așa că lasă-i un pic de spațiu să se manifeste. 

6. Se întâmplă să pierzi anumite idei bune de conținut pentru că nu ai fost inspirat să le notezi, așa cum mi s-a întâmplat mie chiar în acest moment. 

7. Probabil ai un loc preferat în care îți vin tot felul de idei mai ușor decât în mod normal. E posibil să ai și un moment al zilei, o oră în care să funcționezi mai bine ca de obicei. De exemplu atunci când mă întorc de la duș se revarsă asupra mea o serie de gânduri care pot deveni un bun material de scris. Noaptea lucrez mai bine la chestiuni de ficțiune, dimineața mă pot concentra să scriu lucruri tehnice sau care presupun documentare, iar pe la ora 16:00 am impresia că nu funcționez ideal pentru scris. Mai sus am reușit să identific câteva caracteristici ale creatorului de conținut scris. În câte dintre ele te regăsești? Scrie-mi mai multe despre obiceiurile tale și problemele întâmpinate în timp ce scrii în secțiunea de comentarii!

<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = 'https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua. 
Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put…

Cum a reuşit o anumită carte să-mi răscolească întregul sistem de valori?

În noaptea aceea, înainte să mă apuc să citesc cartea „Descoperă-ți amintirile ascunse și adevăratul eu” scrisă de Dr. Menis Yousry experimentasem o durere fizică foarte puternică. Nu-mi aminteam unde pot găsi o pastilă care să reducă durerea așa că pur și simplu am stat întinsă și nemișcată sperând că în timp o voi simți mai puțin intens. Trebuie să menționez că durerea fizică este printre cele mai teribile frici ale mele, așa că încerc s-o evit cât pot.

În acele momente am accesat o amintire dintr-o zi pe care am catalogat-o de-a lungul timpului ca printre cele mai frumoase din existența mea. Am retrăit părți pe care mi le aduceam aminte din dialog, senzația de plutire, anumite momente din acea zi etc. A avut efect, în câteva minute în care m-am concentrat pe retrăirea acelei zile durerea mea s-a diminuat. Primul gând a fost că trebuie să scriu despre acea experiență pentru a-mi exprima recunoștința pentru că am avut ocazia de a simți atât de intens. Apoi a intervenit dorința de a sc…

Ce s-a schimbat și ce a rămas la fel în rutina mea de beauty pe timpul pandemiei?

Anul trecut aș fi început acest articol astfel: „Viața mea s-a schimbat...”. Anul acesta voi începe cu „Viețile noastre s-au schimbat” pentru că simt că nu mai există atât de mult loc de „eu” în acestă experiență, ci deodată totul devine despre noi. Nevoile noastre s-au schimbat, rutinele noastre sunt diferite și capacitatea de a-i înțelege pe alți oameni trebuie să crească. 
Observ două tendințe în interacțiunile mele cu alți oameni: Graba și superficialitatea la unii, profunzimea și grija la alții. Graba și superficialitatea o observ la oamenii noi care încearcă să intre în viața mea „cu forța”, neapărat, repede și se izbesc de un refuz pe care nu îl înțeleg și nici nu au dorința de a o face. Grija și profunzimea este o tendință pe care o observ la oamenii pe care-i cunosc de ceva timp și care au înțeles că relațiile s-au redefinit în acestă perioadă. Este timpul potrivit  să ne cunoaștem pe noi, să fim mai atenți la cum se simt oamenii pe care-i îndrăgim și să le oferim tot sprijinu…