Treceți la conținutul principal

Hei

Blogul de modă - particularități

Blogul de modă se distinge de celelalte tipuri de bloguri. El este o platformă cheie în 
producția și circulația discursului modei, potrivit articolului „Blogs de mode : les 
nouveaux espaces du discours de mode ”
Blogurile de modă conțin texte, fotografii, videoclipuri, sunete etc. Acestea se caracterizează printr-un ton spontan și subiectiv, așa cum reiese din articolul citat mai sus. 
Bloggerii de modă sunt producători, dar și mari consumatori de bloguri. Ei sunt centrul 
atenției în blogurile lor. Vedem prin ochii lor, ceea ce poartă, ceea ce recomandă, ceea
 ce li se pare frumos și original etc. 
Accentul cade pe simțuri și pe satisfacerea plăcerilor în blogurile de modă. 
Bloggerii de modă vorbesc despre credințele lor personale în privința tendințelor actuale din lumea modei.  Ceea ce fac blogerii de modă este de multe ori un ac de bricolaj, iau 
imagini din mai multe site-uri și-și construiesc propriile postări și opinii pe baza acestora.
Blogerii de modă devin voci influente pentru consumatorii lor de mesaje postate. Aceștia sugerează diverse ținute, produse, pe care le promovează intens prin propriul stil de viață
.

Multe reviste de modă au propriile bloguri și oameni pasionați și specializați în cultura 
modei. În România este cazul revistei The One.
Prin blogurile de modă se creează o altă viziune despre cum ar trebui să arate modelele 
sau ce ar trebui acestea să poarte. Este vocea amatorului care poate concura oricând cu orice revistă de modă. 
Blogerul de modă poate fi pe rând scriitor, fotograf, stilist, manechin etc. Stilul și 
imaginea sunt două concepte intens promovate pe blogurile de modă. 
Estetica este definită în articolul „Dites moi si je suis belle...” scris de Benoit Goetz ca „acea disciplină care care ne cere pe  toate tonurile posibile să- i spunem că e frumoasă”. Este o meditație de motive sau o absență a acestora la care 
putem răspunde pozitiv sau negativ. Este de preferabil să răspundem într-un mod pozitiv. 
Opera de artă este reprezentarea fantasmei, a dorinței și a reprezentării negate de eul interior în concepția freudiană. 
Estetica este strâns legată de judecata universală asupra lucrurilor frumoase. 
În cartea „A thousand plateaus” scrisă de Deleuze și Guattari regăsim metaforele și  metonimiile ca o parte a limbajului, doarr atunci când presupun un discurs indirect.  „Sunt mai multe pasiuni într-o pasiune, mai multe tipuri de voci într-o voce”
„Ceea ce numim stil poate fi numit cel mai natural lucru din lume”(Deleuze, Guattari). Stilul linngvistic, din punctul autorilor de vedere nu este „o creație psihologică individuală”, ci un „ansamblu de enunțări” este „producerea unui limbaj în interiorul unui limbaj”. 
„Un regim de semne constituie un sistem semiotic” și „fiecare semn face referire la un altul, conform autorilor. Oamenii sunt fragmentați într-o  modă binară, susțin cei doi cercetători. Urmărim clasele sociale, dar și distincțiile dintre masculinitate și feminitate .
În lumea animală mimetismul joacă un rol foarte important, spun Deleuze și Guattari. 
Guattari și Deleuze definesc asamblajele ca fiind pasionale, componente ale dorinței. Astfel, asamblajul nu există fără pasiune, nu există fără dorința de a-l realiza

Blogul personal ca mediu de dezvoltare și branding. Intersecții interactive și antreprenoriale( fragment din propria lucrare de licență)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua. 
Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put…

Cum a reuşit o anumită carte să-mi răscolească întregul sistem de valori?

În noaptea aceea, înainte să mă apuc să citesc cartea „Descoperă-ți amintirile ascunse și adevăratul eu” scrisă de Dr. Menis Yousry experimentasem o durere fizică foarte puternică. Nu-mi aminteam unde pot găsi o pastilă care să reducă durerea așa că pur și simplu am stat întinsă și nemișcată sperând că în timp o voi simți mai puțin intens. Trebuie să menționez că durerea fizică este printre cele mai teribile frici ale mele, așa că încerc s-o evit cât pot.

În acele momente am accesat o amintire dintr-o zi pe care am catalogat-o de-a lungul timpului ca printre cele mai frumoase din existența mea. Am retrăit părți pe care mi le aduceam aminte din dialog, senzația de plutire, anumite momente din acea zi etc. A avut efect, în câteva minute în care m-am concentrat pe retrăirea acelei zile durerea mea s-a diminuat. Primul gând a fost că trebuie să scriu despre acea experiență pentru a-mi exprima recunoștința pentru că am avut ocazia de a simți atât de intens. Apoi a intervenit dorința de a sc…

10 lecții de viață pe care le-am învățat de-a lungul timpului

Astăzi m-am gândit la câteva lecții de viață pe care le-am învățat de-a lungul timpului și mi-am zis să le notez ca să nu le uit. După principiul înțelepciunii romane „Vorba volant scriptum manent” iată ce mi-a trecut prin „căpșor”:

1. Dacă nu mă ajuți, măcar nu-mi sta în cale. Dă-te din ușă!

2. Cei care calcă pe cadavre vor călca și peste mine atunci când nu le voi mai fi de folos.

3. Oamenii care se poartă cel mai urât au nevoie de o doză mai mare de iubire decât ceilalți. Am testat pentru prima dată  această teorie în 2013 după un curs de teatru senzorial. Le-am vorbit frumos celor ce s-au răstit la mine, ei au fost contrariați în prima fază și apoi și-au mulat tonul vocii după al meu. Funcționează: Mărește doza de compasiune!

4. Dacă nu le răspunde la telefon altor oameni, nu te considera special că ție îți răspunde. E doar o chestiune de timp până ce pattern-ul se va manifesta și nu-ți va mai răspunde și ție. Ca de obicei, sunt foarte atentă la pattern-uri.


5. Cei ce îți spun că …