Treceți la conținutul principal

Hei

Dacă te plictisește „entuziasmul” meu, ferește-te de ziua în care nu-l voi mai afișa în fața ta

Ești sau ai fost în viața mea pentru că la un moment dat am văzut o trăsătură sau mai multe care m-au convins că ești o persoană grozavă. Am crezut că-i vei putea oferi timpului petrecut cu mine un plus de valoare și autenticitate. 

Da, e adevărat. Uneori vorbesc „prea mult”, „râd prea mult”, dar ce înseamnă prea mult, în orice caz?
Am preferat să-ți vorbesc ție despre proiectele mele viitoare, să-ți povestesc ce-am mai aflat din articolele pe care le citesc, ce melodie drăguță am mai auzit și ce am mai făcut pentru că te consider o persoană deosebită. Chiar crezi că o ființă mai degrabă solitară ca mine alege să facă diverse activități cu persoane care n-o inspiră? Nu prea cred. Cea mai atractivă trăsătură de caracter a mea este entuziasmul. Cel pe care-l afișez atunci când am încredere cu adevărat într-un proiect și atunci vorbesc, râd și gesticulez mult; când fac planuri; când văd pasiune în ochii anumitor persoane în timp ce fac activități care le plac; când mă autodepășesc; când mi se acordă un proiect pe care nici nu-mi imaginez că-l pot duce până la capăt cu resursele interioare pe care le dețin într-un anumit moment, dar pentru că văd că e cel puțin o persoană care crede că pot s-o fac, găsesc o cale să duc la bun sfârșit sarcina. 

Aproape că zâmbesc în timp ce scriu aceasta. Așadar, dacă te plictisește „entuziasmul” meu, ferește-te de ziua în care nu-l voi mai afișa în fața ta, atunci când nu-ți voi mai face confesiuni, nu te voi mai invita în diverse locuri, nu mă voi prezenta inopinat la tine acasă, nu-ți voi mai adresa întrebări existențiale, nu te voi mai întreba cum ai rezolvat o anumită situație, nu-ți voi mai ura „la mulți ani” cu cel puțin o zi înainte, doar ca să știi că n-am uitat, nu-ți voi mai face recomandări de cărți, filme, muzică.

Atunci să-ți dai seama că în liniștea aceea dureroasă regândesc legătura noastră. Mă gândesc dacă nu cumva te-am pus pe un piedestal, deși m-ai rănit de prea multe ori. Ah și nu-ți face griji, probabil te-am iertat deja pentru tot și o să-ți răspund în continuare la salut și sms-uri, pentru că sunt prea diplomată să n-o fac, dar răspunsul va fi sec, fără culoare, fără entuziasm. Probabil o să-ți dai seama că m-am schimbat și nu vei înțelege de ce. Și o să te rog să-ți dai seama pe cont propriu. Când mă supăr pe tine îți spun şi chiar o să urlu la tine. Și știu că mai târziu o să-mi fac procese de conștiință, chiar dacă tu ai greșit și probabil o să te sun să te întreb cum te simți. Și e posibil să crezi că totul e neschimbat doar pentru că mă auzi din nou râzând. Dar legătura noastră nu va mai fi la fel niciodată; nu din momentul în care mi-am luat răgaz s-o regândesc, să-mi dau seama dacă merită...Șhh, nu spune nimic. Reflectez și nu-mi aud gândurile. E decizia mea până la urmă. Stai. Deliberez...


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua.  Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put

Boat trip and energy from the sea

La modiste

Ea e Miruna, colega mea de la Jurnalism și este pasionată de tot ce înseamnă modă. Dacă o vezi fără tocuri te întrebi ce a pățit. Am observat acest lucru  o singură dată și a fost aproape un șoc.  Este foarte sensibilă la tot ce ce întâmplă în jur și chiar dacă la prima vedere o poți cataloga ca fiind superficială își dai seama foarte repede că ai de a face cu o prietenă și o colegă foarte bună. În ceea ce privește lumea fashionului parcă e născută să poarte hainele pe care le vezi pe ea. O detectezi miscându-se pe tocuri de 12 centimetri fără să clipească. Machiajul ei este impecabil și la 6 dimineața. Cum reușește? E un mister.  She is like a goddess, she`s always wearing heals, she`s kind, she talk a lot and she`s  very interesed in fashion.