Treceți la conținutul principal

Hei

Forever. Forever? Forever Ever sau depresie de Valentine`s Day?

Primesc deja pe e-mail tot felul de oferte, newslettere cu referire la Valentine’s Day, ceea ce mă determină să am o reacţie pe blog vis a vis de acest subiect.

Valentine`s Day este genul de sărbătoare care poate să îţi provoace frustrări mult mai mari decât unui copil care nu a primit niciun cadou de la Moş Crăciun sau poate să-ți aducă fericirea și validarea de care ai nevoie. Dar ca orice sărbătoare are „darul” de a-ți scoate peri albi pentru că te stresezi mult prea mult pe tema asta.Forever. Forever? Forever Ever. Forever Ever?

Ce se poate întâmpla de V day? Iată câteva scenarii:

·         Dacă ești în cuplu ai toate șansele să te cerți cu persoana de lângă tine pentru că fie nu-ți împlinește așteptările, fie că are „febra V day” și tu n-o ai.

·         Dacă ești singur este foarte posibil să ajungi în „butoiul cu melancolie” pe motiv că nu ai parte de dedicațiile la radio, inimioarele și tot ce ține de V day;

·         Dacă ești singur și pe deasupra foarte disperat o să vrei neapărat să te prinzi în „hora dragostei”. S-ar putea să te alegi cu o persoană care nu are nicio legătură cu ceea ce îți dorești de fapt, dar acest lucru îl vei realiza mai târziu.

·         Sunt și șanse să-ți iasă schema cu găsirea unui valentin/valentină de „sărbătoarea dragostei”. Acestea sunt de 50%, așadar dacă chiar vrei asta fă ce crezi că te ajută să reușești!

Am observat de asemenea câteva direcții privind V day:

1. Sunt oamenii care susţin această zi şi se pregătesc intens ca să facă parte din acest val. Aceștia sunt preferați de comercianți și prestatorii de servicii care „înlesnesc” dragostea. De fapt, sunt publicul lor țintă chiar;

2. „Naționaliștii”- care cred cu tărie în „Dragobete” și care de obicei nu îi înghit pe susținătorii V day, sau importatorii de tot ce e cool în afara țării. Dacă ai intrat în conflict cu unul dintre aceștia nu vei ieși prea bine din asta.

3. Persoanele Anti V day care se duc la petreceri cu tematică anti V day sau care nu fac nimic să ducă mai departe practicile cu „lipici”. O să-ți explice pe larg de ce nu îndrăgesc sărbătoarea.  De obicei sunt convingători.

4. Cei care se ies afară, nu au habar ce dată e și nu înțeleg de ce la toate radiourile au muzică de tip „Magic Fm”, de ce e plin de inimioare, de ce majoritatea oamenilor au flori și pungi de cadouri în mână. Confuzia nu durează mult, căci se vor găsi întodeauna persoane care să le explice de ce e atât de multă dulceață în jur.


Personal cred că V day este un mijloc prin care te intoxici cu ideea de „sărbătoare a dragostei”. Spre exemplu  atunci când eram adolescentă citeam articole cu „lenjeria potrivită pentru V day”, ”cadouri grozave pentru V day”, „destinația perfectă de vacanță pentru V day”, „machiajul ideal pentru V day” etc, ceea ce mă îmi dădea o stare de angoasă.
Ştiam că este ceva în neregulă cu acest lucru deoarece în loc să mă bucure mă întrista.

De ce trebuia să existe doar o zi în care e celebrată iubirea când toate au potenţialul de a deveni zile dedicate acesteia?Adică nu ar fi drăguţ să avem 365 de zile ale iubirii?
Atât pentru azi. Care este poziția voastră în privința V day?

*Acest articol este un (ușor) pamflet. M-am cam distrat scriindu-l, recunosc :)) Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua.  Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put

Boat trip and energy from the sea

La modiste

Ea e Miruna, colega mea de la Jurnalism și este pasionată de tot ce înseamnă modă. Dacă o vezi fără tocuri te întrebi ce a pățit. Am observat acest lucru  o singură dată și a fost aproape un șoc.  Este foarte sensibilă la tot ce ce întâmplă în jur și chiar dacă la prima vedere o poți cataloga ca fiind superficială își dai seama foarte repede că ai de a face cu o prietenă și o colegă foarte bună. În ceea ce privește lumea fashionului parcă e născută să poarte hainele pe care le vezi pe ea. O detectezi miscându-se pe tocuri de 12 centimetri fără să clipească. Machiajul ei este impecabil și la 6 dimineața. Cum reușește? E un mister.  She is like a goddess, she`s always wearing heals, she`s kind, she talk a lot and she`s  very interesed in fashion.