O scurtă istorie a lumii make-up-ului

Machiajul a fost dintodeauna o formă de a înfrumuseța și a evidenția anumite trăsături umane. Machiajul a funcționat ca un ritual, ca prilej de se pune în evidență, de a se camufla pentru ca forțele răului să nu pătrundă. A fost de asemenea un element important care a ajutat intensificarea relațiiei dintre sexe.

Machiajul , așa cum îl știm noi a început la Hollywood când Max Factor venea cu celebrul slogan „Make up of makeup artists”.Staruri din lumea cinematografică a secolului XX s-au bucurat de măiestria domnului Max Factor care venea cu o viziune inovativă asupra machiajului în lumea filmului. Ava Gardner, Jean Harlow și Marlene Dietrich au fost printre primele actrițe care au fost machiate de celebrul Mr. Max Factor.Mai târziu Greta Garbo, Marlyn Monroe, Audrey Hepburn și-au format un stil propriu de machiaj, devenind fashion iconuri și mouvie stars. Puține persoane știu că primul rimel comercial a fost produs de Rimmel London, firmă care se bucură de un mare succes și în zilele noastre.  Cu un slogan puternic „Get the London look”, firma aparține acum de Coty. Inc, faimoasă în anii 50” pentru pudra de față. Astăzi industria make-up-ului este o afacere profitabilă, iar firme ca Loreal Paris, Maybelline New York, Rimmel London, Yves Rocher, Channel, Mac Cosmetics etc sunt alegerile preferate ale doamnelor și domnișoarelor din întreaga lume.

Adolescentele sunt îmbiate să se machieze pentru a-și concepe un look glamour, punk, potrivit pentru școală, rock, punk, anime etc. Machiajul nu mai este rezervat doar starurilor de cinema, din lumea muzicală și artistică. Este la îndemâna oricui. Genele false sunt prezente la petrecerile mondene, de majorat, la prezentări de modă, pe stradă. 


Comentarii

Comentarii

Postări populare