Treceți la conținutul principal

Hei

O scurtă istorie a lumii make-up-ului

Machiajul a fost dintodeauna o formă de a înfrumuseța și a evidenția anumite trăsături umane. Machiajul a funcționat ca un ritual, ca prilej de se pune în evidență, de a se camufla pentru ca forțele răului să nu pătrundă. A fost de asemenea un element important care a ajutat intensificarea relațiiei dintre sexe.

Machiajul , așa cum îl știm noi a început la Hollywood când Max Factor venea cu celebrul slogan „Make up of makeup artists”.Staruri din lumea cinematografică a secolului XX s-au bucurat de măiestria domnului Max Factor care venea cu o viziune inovativă asupra machiajului în lumea filmului. Ava Gardner, Jean Harlow și Marlene Dietrich au fost printre primele actrițe care au fost machiate de celebrul Mr. Max Factor.Mai târziu Greta Garbo, Marlyn Monroe, Audrey Hepburn și-au format un stil propriu de machiaj, devenind fashion iconuri și mouvie stars. Puține persoane știu că primul rimel comercial a fost produs de Rimmel London, firmă care se bucură de un mare succes și în zilele noastre.  Cu un slogan puternic „Get the London look”, firma aparține acum de Coty. Inc, faimoasă în anii 50” pentru pudra de față. Astăzi industria make-up-ului este o afacere profitabilă, iar firme ca Loreal Paris, Maybelline New York, Rimmel London, Yves Rocher, Channel, Mac Cosmetics etc sunt alegerile preferate ale doamnelor și domnișoarelor din întreaga lume.

Adolescentele sunt îmbiate să se machieze pentru a-și concepe un look glamour, punk, potrivit pentru școală, rock, punk, anime etc. Machiajul nu mai este rezervat doar starurilor de cinema, din lumea muzicală și artistică. Este la îndemâna oricui. Genele false sunt prezente la petrecerile mondene, de majorat, la prezentări de modă, pe stradă. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dansul energetic- Un dans al sufletului

Vi s-a întâmplat vreodată să alegeți un anumit serviciu sau produs dintr-un anumit loc pentru că vă place să interacționați cu persoana care oferă acel produs sau serviciu? Mie mi se întâmplă tot timpul. Lili alege pentru mine cele mai frumoase haine. Ea știe ce culoare îmi vine bine și ce model mi se potrivește. Lili este de asemenea îmbrăcată mereu frumos și vorbește cu entuziasm. Mă umplu de bucurie când intru în buticul ei. Elena și George știu foarte multe despre cafea, iar mie îmi place cafeaua. Georgiana îmi face cele mai frumoase sprâncene și lista poate continua.  Iuliana Fulaș are grijă de sufletul meu. De fiecare dată când mă simt fără energie și nu am idee ce să fac, îi scriu să-mi fac o programare. Și pentru că îmi oferă o stare de spirit bună o urmez indiferent de ce s-ar apuca, pentru că știu că o să mă simt mai bine. De data acesta am aflat din postările ei de pe Facebook și apoi am întrebat-o mai multe despre dansul energetic. Mi-a spus că este foarte puternic, mai put

Boat trip and energy from the sea

La modiste

Ea e Miruna, colega mea de la Jurnalism și este pasionată de tot ce înseamnă modă. Dacă o vezi fără tocuri te întrebi ce a pățit. Am observat acest lucru  o singură dată și a fost aproape un șoc.  Este foarte sensibilă la tot ce ce întâmplă în jur și chiar dacă la prima vedere o poți cataloga ca fiind superficială își dai seama foarte repede că ai de a face cu o prietenă și o colegă foarte bună. În ceea ce privește lumea fashionului parcă e născută să poarte hainele pe care le vezi pe ea. O detectezi miscându-se pe tocuri de 12 centimetri fără să clipească. Machiajul ei este impecabil și la 6 dimineața. Cum reușește? E un mister.  She is like a goddess, she`s always wearing heals, she`s kind, she talk a lot and she`s  very interesed in fashion.